5 начина да останеш във форма по време на празниците

5 начина да останеш във форма по време на празниците

Празниците наближават и все повече хора започват да се притесняват за това как ще поддържат форма и как да не качат излишни килограми. Масова практика е повечето да започват диета няколко седмици или месец преди празника. Останалите хора просто чакат да мине празникът и тогава да започнат да тренират и спазват диета, защото така или иначе ще покачат тегло и ще си развалят формата.

Следвайте тези 5 съвета и останете фит по време/след празничните дни.

Бъдете активни.

Това е първият ни съвет към вас. Поддържайте активност, като просто излезете на разходка с приятели или нещо друго. Ако сте планирали обилна вечеря или събиране с близки и приятели вкъши, просто излезте и се разходете през деня или преди това. Така ще изгорите калории, които по-късно ще  приемете с храната и напитките.

Ако работите между празничните дни – просто отидете пеш до работа (ако офисът ви е на 20-25 мин максимум, разбира се), слезте на спирка предварително, ако пътувате с градския транспорт, изкачете стълбите до офиса и не използвайте асансьора. Всички тези малки неща ще ви помогнат да поддържате форма по време на празничните дни.

Не консумирайте прекалено много безалкохолни напитки и алкохол.

Този съвет може да ви изглежда очевиден, но много от хората не го спазват и се отпускат по време на празниците. Безалкохолните и алкохолните напитки съдържат голямо количество калории и това може да окаже наистина неблагоприятно влияние върху вашата физическа форма.

Затова внимавайте и бъдете разумни. Безалкохолните напитки можете да ги замените с вода, тъй като повечето от тях съдържат немалко количество захар.

Планирайте

Планирайте деня и вечерта си внимателно. Ако ви предстои излизане или гостуване при приятели – просто хапвайте здравословна храна през деня и изпийте  поне 2 литра вода.

Така ще сте достатъчно хидратирани преди обилната вечеря, която ви предстои.

Опитайте се да тренирате или да спортувате

Може да ви звучи досадно и да си мислите, че сега е моментът да си почивате. Не се притеснявайте, всеки човек така разсъждава. Но опитайте да направите няколко упражнения през празничните дни.

Както споменахме по-горе – излезте и се разходете, потичайте в парка, карайте колело, направете няколко лесни упражнения вкъщи. Тази активност ще ви остави във форма и ще можете по-лесно да се нагодите към тренировъчния си план след празниците.

Така че, накратко, опитайте се през празничните периоди от годината да мислите също и за здравословното хранене, и за тренировките. Това ще ви помогне да се върнете към нормалния си ритъм по-лесно и в по-добра форма.

За най-ентусиазираните и за хората, които желаят да останат във форма по време на празниците създадохме пакета Winter-pack. Повече за него можете да разгледате от линка по-долу:

 

Само сега можете да се възползвате и от допълнителна отстъпка от 10% с ПРОМОКОД – NEW10.

Не забравяйте, че ключът към успеха се крие в постоянството. 

Пожелаваме ви успех!

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.