3 ефективни тренировки за горене на повече калории

3 ефектвни тренировки за изгаряне на мазнини

HIIT – Високо интензивни интервални тренировки

HIIT тренировки

Интервалните тренировки с висока интензивност (HIIT) са един oт най-добрите методи за горене на мазнини. Този вид тренировка забързва вашия метаболизъм и го оставя активен часове наред след края на тренировката.

Повечето сесии продължават само от 10 до 15 минути. Например “Табата”, една от най-популярните HIIT тренировки, отнема само четири минути.

При високо интензвините интервални тренировки (HIIT) се редуват периоди с висок интензитет (например, 15-30 секунди) с периоди с по-нисък интензитет (например, 1-1,5 минути). Може да се прилага за повечето дейности, включително колоездене, изкачване на стълби, тичане и дори силови тренировки.

Например, можете да тичате на пътеката във фитнеса за 30 секунди и след това да ходите с бавно темпо около 60 секунди, след което повтаряте. Важно е единствено да запомните основния принцип — редуване на упражнения с висок и нисък интензитет или упражнения с висок интензитет и кратки периоди на почивка.

HIIT тренировките увеличават нуждата на тялото от кислород по време на упражненията, което води до по-бърз метаболизъм и горене на мазнини.

КРЪГОВИ ТРЕНИРОВКИ

Кръгова тренировка

С кръговите тренировки можете да изгорите до 30 процента повече калории от обикновено. Този метод на тренировки ще ускори метаболизма, ще оформи тялото ви и ще повиши вашата издръжливост. Заедно с HIIT, това е чудесен избор за тези, които искат да получат максимални резултати за кратко време.

Типична кръгова тренировка включва пет или повече упражнения, насочени към различни мускулни групи на тялото. Можете да работите върху цялото тяло или да се съсредоточите само върху горната или долната част. Някои предпочитат да се придържат към кардио упражненията и упражненията със собствено тегло. Други смесват аеробика и силови тренировки.

Тук е важно да знаете, че няма точно определени правила, когато става въпрос за кръговите тренировки. Ключът е да се тренирате усилено и да поддържате интензивността висока. Това ще доведе до увеличаване ефекта от самата тренировка, а това води след себе си и изгаряне на излишните мазнини.

МЕТАБОЛИТНА ТРЕНИРОВКА

Този метод на тренировка може да не е толкова популярен като HIIT или кръговите тренировки, но резултатите също са повече от добри. Метаболитната тренировка включва извършване на комбинирани и структурирани упражнения с малка или почти никаква почивка между тях. Когато се направи по правилния начин, този тип тренировка също води до ускоряване на метаболизма, а от там и до изгарянето на повече калории.

Упражненията, които работят най-добре за метаболитни тренировки, изискват максимално количество енергия.

Ето някои упражнения, които могат да се включат в този вид тренировки:

  • Клек
  • Напади
  • Скокове с клек
  • Бърпита
  • Jumping jack
  • Лицеви опори и други.

Тези движения активират отделните мускулни групи и повишават сърдечната честота. За да се възползвате изцяло от предимствата на този метод на трениране, поддържайте кратки периоди на почивка, за предпочитане под 30 секунди. Препоръчваме ви да използвате от леки до умерени тежести.

Метаболитните тренировки не само изгарят мазнините, но и подобряват спортните постижения. Освен това ви позволява да се насочите към по-малки мускули, които иначе се пренебрегват. Този метод на тренировка ще подобри баланса и координацията ви и ще ускори мускулния растеж.

Метаболитна тренировка
Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.